Annebelle Schouten-Faas

Annebelle Schouten-Faas

Docent

Ook ik stel mij graag even voor; ik ben Annebelle Faas en ik geef klassiek ballet bij Dance Stars Studio.

Mijn liefde voor dansen begon al op jonge leeftijd. Na een keer met mijn nichtje mee te zijn geweest naar balletles, was ik zo onder de indruk dat ik ‘er ook op wilde.’ Zo gezegd, zo gedaan en ik begon mijn dans verhaal bij de Helderse Balletschool. Naast ballet kwam daar nog jazzballet, tap en caractère (volksdansen) bij en later ook streetdance en salsa.

Van mijn passie mijn beroep maken, dat leek mij wel wat dus ik besloot een dansopleiding te volgen. Net als Elise en Milika heb ik dit gedaan aan het CIOS Nova college te Haarlem en succesvol afgerond.

Hierna heb ik lesgegeven bij diverse dansscholen in zo’n beetje alle stijlen. Momenteel geef ik voornamelijk les bij sportscholen en help mensen hun fitnessdoelen te bereiken door middel van onder andere dansen. Hoe leuk is dat!?

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik mijn eerste privé leerling. Zij doet op hoog niveau aan hiphop en neemt met haar team deel aan (internationale) wedstrijden. Ook zij wilde een dansopleiding volgen en omdat ze wist dat ook ervaring in klassiek ballet daarvoor een grote pré is, bood ik aan haar hierin te trainen. En met succes, want ze is aangenomen bij zowel het Nova College als bij Lucia Marthas. Super leuk daar een (kleine) bijdrage aan geleverd te mogen hebben.

Dus toen Elise mij vroeg om ballet te geven aan leerlingen met diezelfde passie en ambitie, werd ik meteen enthousiast! Want mensen helpen fit te worden is één ding, maar jou op weg helpen je droom waar te maken?

Veel mooier dan dat kan het niet worden!